Värme

Idag är vattenburen värme den mest ekonomiska formen av uppvärmning, detta att jämföra med direktverkande el som fortfarande finns i flertalet områden och byggnader. Vattenburen värme ger också en bättre värmefördelning och kan jobba med lägre temperaturer.

Om ditt hus har direktel som uppvärmning dvs el-element och du tycker att din elräkning är alldeles för hög, då kan en lösning vara att konvertera ditt hus. Med konvertering menas att man installerar ett vattenburet värmesystem, antingen golvvärme eller radiatorer.

Oftast väljer man radiatorer pga att skall golvvärme förläggas måste innegolven brytas upp och det är en ganska stor och dyr procedur. Men skall man byta ut sina innegolv mot nya, då är det en bra idé att planera för vattenburen golvvärme. Till det vattenburna systemet kan sedan en värmepump installeras, för att sänka driftkostnaden och uppvärmningen.

När det gäller att montera radiatorer i ett gammalt hus så är det viktigt med en snygg och genomtänkt rördragning. Det är inte alltid detta går att genomföra, därför är vissa hus inte lämpade för en konvertering. Då är det bättre att värma huset med luft/luft värmepumpar som vi på Rörtjänst också monterar.

Läs mer under värmepumpar.

Kom in till oss och prata värme, så ser vi till att du får det bästa värmesystemet för just din villa. Hos oss hittar du bl.a effektiva värmepumpar, golvvärmesystem, termostater och smart automatik som sköter hela systemet. Vi har allt du behöver för att få lägre kostnader och högre komfort.

Intresseanmälan »