ROT-avdrag

Om du ska renovera, bygga om eller bygga till huset kan du utnyttja ROT-avdraget. Skattereduktionen lämnas som en skattelättnad direkt på fakturan från hantverkaren.

Det är enkelt för dig som kund och husägare, men lite mer pappersarbete för hantverkaren som ska slutreglera ekonomin med skattemyndigheten.

Det är viktigt att du själv har koll på hur mycket av ROT-avdraget du utnyttjar under året, så att du inte överskrider gränsen. Om det skulle visa sig att en kund redan utnyttjat hela sin rätt till skattereduktion blir det ingen utbetalning från Skatteverket. Då måste hantverkaren vända sig till kunden igen och kräva resten av betalningen.

Men när du anlitar oss på Rörtjänst för ett VVS-jobb, är det enkelt. Vi har klara rutiner för hur vi hanterar ditt ROT-avdrag och ser till att allt blir rätt för dig.

Vilka arbeten ger rätt till avdrag?

Det är enbart arbetskostnaden som ger avdrag, inte kostnader för material, utrustning och resor. På skatteverkets hemsida finns en lista där du kan se allt som ger rätt till ROT-avdrag och vad som inte gör det.

Det sammanlagda beskattningsunderlaget får vara högst 100.000 kronor under ett beskattningsår och då blir avdraget max 50.000 kronor per person. Varje delägare i huset kan alltså maximalt få ett avdrag på 50.000 kronor. Om du och din man eller fru äger huset tillsammans kan ni alltså få en skattereduktion på 50.000 kronor vardera.

Vill du veta exakt vilka VVS- jobb som gäller för ROT-avdrag och hur det hela går till kan du prata med oss eller titta på www.skatteverket.se

Välkommen in i butiken så diskuterar vi dina renoveringstankar och möjligheter till ROT-avdrag.

Intresseanmälan »